Ingredienser

10,000 kg Svinebov m/snitte

2,000 kg Øl efter eget valg

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,300 kg Profrisk Optimal, Flydende

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

13.25 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER MED ØL

Opskriftnr: 27-0411

Fremstilling
Svineboven hakkes igennem 3 mm hulskiven og kommes op i lynhakkeren.

Kødet lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, Frankfurterblanding FB nr. 563 og øllet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes Profrisk Optimal, flydende og der lynes til en god emulsion er opnået.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Svinetarme kal. 28/30 (DK99030) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 45°C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinekød 82 g, øl 8 g (indeholder BYGMALT og BYG), kartoffelstivelse, HVEDEMEL, MÆLKEPROTEIN, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), salt krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250).