Ingredienser

4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Spæk u/svær

0,300 kg RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,100 kg Sennep, Gul, Hel

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.736 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KROSALAMI MED SENNEP

Opskriftnr: 13-0257

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet tilsættes ved de sidste omgange. Sennep, gul, hel tilsættes og fordeles grundigt i farsen.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i røgbar tarm, kal. 55.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt:Svinekød 56 g, oksekød 45 g, spæk 11 g, salt, dextrose, krydderier (SENNEP, peber, koriander, chili, ingefær), surhedsregulerende middel (E 575), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330),rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250). Tørret og røget.