
Ingredienser
5,000 kg Svinekød (8-14% fedt)
4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)
1,000 kg Spæk u/svær
0,500 kg KARTOFFELFLAGER
0,300 kg RFB Spegepølse m/hvidløg (I07760)
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)
0,100 kg Nitritsalt (DK40011)
0,030 kg Ramsløg, Skåret
0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)
11.166 kg
Læg varer i kurv
NORDISK KARTOFFELSPEGEPØLSE MED RAMSLØG
Opskriftnr: 13-0253
FremstillingDet frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 3-4 mm.
Det frosne spæk tilsættes og lynes ned til 2-3 mm. Saltet, Ramsløg skåret og Kartoffelflager tilsættes ved de sidste par omgange, så det bliver jævnt fordelt i farsen
.Sluttemperatur ca. 0°C.
Stopning
Stoppes i Hukki, kal. 65/40, Blå/Hvid//Sort Wabennet.
Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 20% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 65 g, oksekød 43 g, kartoffelpulver 5 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (ramsløg, koriander, hvidløg, peber, chili, ingefær), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).
OBS
Indholdet af kartoffelpulver i spegepølsen svarer til 2,000 Kg ferske kartofler.