
Ingredienser
8,000 kg Oksekød (8-14% fedt)
2,000 kg Spæk u/svær
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)
0,150 kg Rowunit®til Spegepølse Westfalenlob
0,100 kg Nitritsalt (DK40011)
0,050 kg Ren GDL
0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)
10.536 kg
Læg varer i kurv
OKSESPEGEPØLSE
Opskriftnr: 13-0271
Fremstilling
Det frosne oksekød lynes sammen med Ren GDL og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 4-5 mm.
Det frosne spæk tilsættes og det hele lynes ned til 2-3 mm.
Saltet og Rowunit til Spegepølse Westfalenlob tilsættes ved de sidste omgange.
Sluttemperatur ca. 0°C.
Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm Faser I Sort, Kal. 55/40 Okse Spegepølse eller anden valgfri røgbar tarm.
Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt: Oksekød 91 g, svinespæk 23 g, salt 3,8 g, LAKTOSE, dextrose, krydderier (peber, ingefær, koriander), surhedsregulerende middel (E 575), antioxidanter (E 300, E 330), smagsforstærker (E 621), hydrolyseret vegetabilsk protein, konserveringsmiddel (E 250).