
Ingredienser
6,000 kg Grisekød (8-14% fedt)
2,200 kg Snitter u/svær
1,800 kg Isvand
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)
0,050 kg Wienerpølse Frankfurter Delikatesse
0,020 kg Paprika, Rosen
10.34 kg
Læg varer i kurv
WIENERPØLSER
Opskriftnr: 27-0401
Fremstilling
Grisekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Grisekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet og 3/4 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og det resterende isvand.
Wienerpølse Frankfurter Delikatesse og Paprika, Rosen ved de sidste par omgange og der lynes/mixes til det er jævnt fordelt i farsen.
Sluttemperatur 12-14°C.
Stopning
Farsen stoppes i Lammetarme kal. 22/24 (DK99033).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 78%, vand, grisdkødssnitter, salt, dextrose, stabilisator (E 451), krydderier (paprika, SENNEP, peber, muskat, ingefær), rom, antioxidanter (E 330, E 301), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.