Ingredienser

6,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,200 kg Snitter u/svær

1,800 kg Isvand

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,050 kg Wienerpølse Frankfurter Delikatesse

0,020 kg Paprika, Rosen

10.34 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

WIENERPØLSER

Opskriftnr: 27-0401

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Svinekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet og 3/4 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og det resterende isvand.

Wienerpølse Frankfurter Delikatesse og Paprika, Rosen ved de sidste par omgange og der lynes/mixes til det er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Lammetarme kal. 22/24 (DK99033).

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 78%, vand, svindkødssnitter, salt, dextrose, stabilisator (E 451), krydderier (paprika, SENNEP, peber, muskat, ingefær), rom, antioxidanter (E 330, E 301), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.