
Ingredienser
10,000 kg Nakkefilet
0,265 kg Profrisk Optimal, Flydende
0,200 kg Dekora® Hvidløg/Rosmarin (G82190)
0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,120 kg Nitritsalt (DK40018)
0,016 kg Vita-Rot
10.801 kg
Læg varer i kurv
COPPA
Opskriftnr: 59-0043
Fremstilling
Nakkefileterne afpudses og tilskæres.
Alt salt og Vita-Rot blandes sammen og gnides godt ind i kødet.
Tilsæt Profrisk Optimal, der ligeledes gnides godt ind i kødet.
Nakkefileterne kommes op i tumbleren hvor det kører 30 min. så Profrisk Optimal bliver godt arbejdet ind i kødet.
Dekora Hvidløg/Rosmarin fyldes i tumbleren, og der køres i ca. 1 min således at krydderiet bliver ligeligt fordelt på kødet.
Stopning
De krydrede nakkefileter kommes i Hukkitarm, clipses og hænges på røgstativ.
Modning
Kødet modnes i ca. 10 dage ved 5-10°C.
Rygning
Ryges let ved 18-20°C.
Eftermodning
Eftermodnes i ca. 10 dage.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 30% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Nakkefilet 132 g, salt, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), krydderier (hvidløg, paprika, rosmarin, persille, ingefær, purløg), dextrose, antioxidant (E 300), rapsolie, konserveringsmiddel (E 250).