Ingredienser

10,000 kg Nakkefilet

0,265 kg Profrisk Optimal, Flydende

0,200 kg Dekora® Hvidløg/Rosmarin (G82190)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,120 kg Nitritsalt (DK40011)

0,016 kg Vita-Rot

10.801 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

COPPA

Opskriftnr: 59-0043

Fremstilling
Nakkefileterne afpudses og tilskæres.

Alt salt og Vita-Rot blandes sammen og gnides godt ind i kødet.

Tilsæt Profrisk Optimal, der ligeledes gnides godt ind i kødet.

Nakkefileterne kommes op i tumbleren hvor det kører 30 min. så Profrisk Optimal bliver godt arbejdet ind i kødet.

Dekora Hvidløg/Rosmarin fyldes i tumbleren, og der køres i ca. 1 min således at krydderiet bliver ligeligt fordelt på kødet.

Stopning 
De krydrede nakkefileter kommes i Hukkitarm, clipses og hænges på røgstativ.

Modning
Kødet modnes i ca. 10 dage ved 5-10°C.

Rygning
Ryges let ved 18-20°C.

Eftermodning
Eftermodnes i ca. 10 dage.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 30% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Nakkefilet 132 g, salt, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), krydderier (hvidløg, paprika, rosmarin, persille, ingefær, purløg), dextrose, antioxidant (E 300), rapsolie, konserveringsmiddel (E 250).