
Ingredienser
5,500 kg Skinkekød, skært
3,000 kg Oksekød, hakket (8-12% fedt)
1,500 kg Spæk u/svær
0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)
0,100 kg Dekora® Hvidløg/Rosmarin (G82190)
0,100 kg Nitritsalt (DK40011)
0,060 kg Ren GDL
0,050 kg Dextrose
0,010 kg Vita-Rot
0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)
10.526 kg
Læg varer i kurv
GROV SPEGEPØLSE - HVIDLØG/ROSMARIN
Opskriftnr: 11-0029
Fremstilling
Kød og spæk skæres i mindre stykker og skalfryses.
Det skalfrosne kød og spæk hakkes igennem 8 mm hulskiven.
Herefter æltes kødet med de øvrige ingredienser.
Æltes grundigt sammen enten med hånden eller i en røremaskine.
Sluttemperatur ca. 0°C.
Stopning
Massen stoppes i røgbar tarm. Kan også stoppes i oksebundender. Snøres og hænges op.
Modning/rygning
Modning: Ved 10-15°C i 24 timer.
Røg: Ved 18-20°C.
Lufttørres: Ved 15-18°C i 4-5 uger før salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 20% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Skinkekød 65 g, oksekød 36 g, spæk, salt, krydderier (hvidløg, paprika, rosmarin, persille, ingefær, purløg), rapsolie, surhedsregulerendemiddel (E 575), dextrose, antioxidant (E 300), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).