Ingredienser

5,500 kg Skinkekød, skært

3,000 kg Oksekød, hakket (8-12% fedt)

1,500 kg Spæk u/svær

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Dekora® Hvidløg/Rosmarin (G82190)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,060 kg Ren GDL

0,050 kg Dextrose

0,010 kg Vita-Rot

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.526 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV SPEGEPØLSE - HVIDLØG/ROSMARIN

Opskriftnr: 11-0029

Fremstilling
Kød og spæk skæres i mindre stykker og skalfryses.

Det skalfrosne kød og spæk hakkes igennem 8 mm hulskiven.

Herefter æltes kødet med de øvrige ingredienser.

Æltes grundigt sammen enten med hånden eller i en røremaskine.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Massen stoppes i røgbar tarm. Kan også stoppes i oksebundender. Snøres og hænges op.

Modning/rygning
Modning: Ved 10-15°C i 24 timer.
Røg: Ved 18-20°C.
Lufttørres: Ved 15-18°C i 4-5 uger før salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 20% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Skinkekød 65 g, oksekød 36 g, spæk, salt, krydderier (hvidløg, paprika, rosmarin, persille, ingefær, purløg), rapsolie, surhedsregulerendemiddel (E 575), dextrose, antioxidant (E 300), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).