Ingredienser

3,000 kg Afsværede snitter/bugstrimler

3,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

3,000 kg Svinelever, afpudset

1,000 kg Varm suppe

0,420 kg Fransk Krydderurtepaté FB

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

10.62 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANSK KRYDDERURTEPATE

Opskriftnr: 33-0012

Fremstilling
Snitter, fedtafpuds og kød koges mørt.

Leveren vandes ud og hakkes på 3 mm skiven.

Det kogte kød/snitter/fedtafpuds hakkes på 5 mm skiven.

Krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe iblandes.

Til sidst det hakkede lever.

Patemassen fyldes i forme og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Efter afkøling pyntes pateen med passende garniture og sky f.eks.: Patesky (02120), selleritop, rød chilipeber, ananasring med sort oliven.

Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg på div. brødtyper.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 9% af det færdige produkt.
Svinekød 39%, svinelever 31%, svinefedt, suppe (afkog fra kød og fedt), salt, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (paprika, løg, merian, SENNEP, SELLERI), kartoffelstivelse, ærtefibre, gærekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).