
Ingredienser
3,000 kg Afsværede snitter/bugstrimler
3,000 kg Svinekød (8-10% fedt)
3,000 kg Svinelever, afpudset
1,000 kg Varm suppe
0,420 kg Fransk Krydderurtepaté FB
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)
0,100 kg Nitritsalt (DK40011)
10.62 kg
Læg varer i kurv
FRANSK KRYDDERURTEPATE
Opskriftnr: 33-0012
Fremstilling
Snitter, fedtafpuds og kød koges mørt.
Leveren vandes ud og hakkes på 3 mm skiven.
Det kogte kød/snitter/fedtafpuds hakkes på 5 mm skiven.
Krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe iblandes.
Til sidst det hakkede lever.
Patemassen fyldes i forme og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Efter afkøling pyntes pateen med passende garniture og sky f.eks.: Patesky (02120), selleritop, rød chilipeber, ananasring med sort oliven.
Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg på div. brødtyper.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 9% af det færdige produkt.
Svinekød 39%, svinelever 31%, svinefedt, suppe (afkog fra kød og fedt), salt, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (paprika, løg, merian, SENNEP, SELLERI), kartoffelstivelse, ærtefibre, gærekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).