Ingredienser

7,000 kg Svinekød (8-10% fedt), skalfrosset (10 x 10 cm)

3,000 kg Brystflæsk, skalfrosset (10x10 cm)

0,300 kg RFB Italiensk Spegepølse

0,220 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Debreziner, Zigeunersalami, Paprikapølse, Kabanossy

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.726 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV CHORIZO

Opskriftnr: 11-0032

Fremstilling
Det skalfrosne kød og spæk blandes godt sammen med alle øvrige ingredienser.

Herefter hakkes det igennem 8 mm hulskiven.

Håndæltes til en god binding er opnået.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 45/30 (T87051)

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%. Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinekød 113 g, salt, krydderier (paprika, peber, hvidløg, chili, kommen, koriander), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).