
Ingredienser
4,000 kg Grisekød (8-10% fedt)
2,500 kg Snitter u/svær
2,200 kg Isvand
1,300 kg Oksekød (8-10% fedt)
0,340 kg Grillpølse Frækkert FB
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
10.44 kg
Læg varer i kurv
GRILLPØLSE FRÆKKERT
Opskriftnr: 27-0066
Fremstilling
Snitter u/svær hakkes igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl.
Okse- og grisekødet hakkes igennem 3 mm hulskiven, og fyldes op i lynhakkeren.
Lynes tørt nogle omgange, hvorefter alt saltet, Grillpølse Frækkert FB og 3/4 af vandet tilsættes, og der laves en bindefars.
Tilsæt de hakkede snitter samt det resterende isvand.
Sluttemperatur 12-14° C.
Stopning
Farsen stoppes i lammetarme kal. 22/24 (DK99033).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 52%, grisekødssnitter 15%, vand, oksekød 13%, salt, dextrose, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), krydderier (chili, koriander, merian, muskatblomme, peber), stabilisator (E 451), hydrolyseret vegetabilsk protein, tomatpulver, krydderiekstrakt, konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.