Ingredienser

4,000 kg Svinekød (18-20% fedt)

2,000 kg Brystflæsk u/svær og ben

2,000 kg Isvand

2,000 kg Snitter u/svær

0,200 kg Dekora®Pulled Spice

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,040 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,030 kg Profrisk EU

10.44 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV FRANKFURTER - PULLED KRYDRET

Opskriftnr: 27-0344

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Brystflæsk hakkes igennem 8 mm hulskiven.

Svinekød (18-20% fedt) kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet, samt 3/4 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud, tilsættes de hakkede snitter, Profrisk EU samt det resterende isvand og der lynes til en god emulsion er opnået.

Det hakkede brystflæsk og Dekora Pulled Spice tilsættes og der mixes til det er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Stoppes i Svinetarm kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 50°C ca. 30 min.

Rygning
Ved 70°C ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 69%, svinekødssnitter 14%, vand, salt, krydderier (paprika, løg, røget koriander, spidskommen, chili, hvidløg,persille), sukker, tomatpulver, tang, krydderiekstrakter, dextrose, stabilisator (E 451) antioxidanter (E 330, E 301, E 331, E 316, E 300), konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.