
Ingredienser
3,500 kg Snitter u/svær
3,000 kg Svinekød (10-12% fedt)
2,500 kg Isvand
0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563
0,500 kg Tomater, soltørrede i olie, drænet
0,100 kg Nitritsalt (DK40011)
0,050 kg Basilikum, Skåret.
0,030 kg Profrisk EU
10.53 kg
Læg varer i kurv
FRANKFURTER MED SOLTØRREDE TOMATER OG BASILIKUM
Opskriftnr: 27-0314
Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Svinekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter nitritsalt, Frankfurterblanding FB nr. 563, og 2/3 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, Profrisk EU og det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion er opnået.
Soltørrede tomater i små tern og basilikum tilsættes ved de sidste par omgange, så de er jævnt fordelt i farsen.
Sluttemperatur 12-14°C.
Stopning
Stoppes i svinetarme kal. 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 39%, svinekødssnitter 28%, vand, soltørret tomat 5 g, kartoffelstivelse,HVEDEMEL, MÆLKEPROTEIN, krydderier (basilikum, peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), salt, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 316, E 331, E 300), konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.