Ingredienser

3,000 kg Afsværede snitter/bugstrimler

3,000 kg Kalvekød (8-10% fedt)

3,000 kg Svinelever, afpudset

1,000 kg Varm suppe (afkog fra spæk og kød)

0,420 kg Fransk Krydderurtepaté FB

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,100 kg Æblegranulat

10.72 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FORÅRSPATE MED KALVEKØD

Opskriftnr: 33-0142

Fremstilling
Snitter/bugstrimler og kalvekødet koges mørt.

Leveren vandes ud og hakkes igennem 3 mm hulskiven.

Det kogte kød og snitter/bugstrimler hakkes igennem 5 mm hulskiven og blandes med Pate, Fransk Krydderurte FB, alt saltet samt den varme suppe.

Til sidst tilsættes det hakkede lever.

Der lynes/mixes til den ønskede grovhed er opnået.

Æblegranulat mixes med de sidste omgange, så det bliver jævnt fordelt i massen.

Bagning
Patemassen fyldes i pateforme og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Efter afkøling pyntes pateen med passende garniture og sky.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 9% af det færdige produkt.
Kalvekød 31%, svinelever 31%, svinefedt, suppe (afkog fra fedt og kød), salt, tørrede æbler, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (paprika, løg, merian, SENNEP, SELLERI), kartoffelstivelse, ærtefibre, gærekstrakt, konseveringsmiddel (E 250).