
Ingredienser
4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)
3,500 kg Spæk u/svær
2,500 kg Isvand
0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
10.95 kg
Læg varer i kurv
OKSEGRILLER
Opskriftnr: 27-0382
Fremstilling
Oksekød og spæk hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Oksekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, Frankfurterblanding FB nr. 563, og 2/3 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet fint ud tilsættes det hakkede spæk og det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion er opnået.
Sluttemperatur 12-14°C.
Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme kal. 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 45°C i ca. 30 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Oksekød 39%, grisespæk, vand, salt, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, VALLEPULVER, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250).