Ingredienser

4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

3,500 kg Spæk u/svær

2,500 kg Isvand

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

10.95 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

OKSEGRILLER

Opskriftnr: 27-0382

Fremstilling
Oksekød og spæk hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Oksekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, Frankfurterblanding FB nr. 563, og 2/3 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes det hakkede spæk og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Svinetarme kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 45°C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt. 
Oksekød 39%, svinespæk, vand, salt, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, MÆLKEPROTEIN, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250).