Ingredienser

5,600 kg Lammekød (8-10% fedt)

4,400 kg Spæk u/svær

0,260 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu®GDL til Salami m/hvidløg

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,020 kg Fortex®Flydende Hvidløg (I42050)

10.68 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

LAMMESPEGEPØLSE

Opskriftnr: 19-0013

Fremstilling
Det skalfrosne lammekød kommes op i lynhakkeren og lynes sammen med Rowu GDL til Salami m/hvidløg, Rolactin og Fortex flydende Hvidløg ned til 3-5 mm, hvorefter det frosne spæk kommes i.

Saltet køres med de sidste omgange.

Det hele lynes ned til 3-5 mm.

Sluttemperatur 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri røgbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Lammekød 64 g, spæk 50 g, salt 4 g, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, hvidløg), vand, glucosesirup, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top