Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

3,000 kg Svinelever, afpudset

2,000 kg Afsværede snitter/bugstrimler u/svær

1,000 kg Varm suppe

0,400 kg Ardenner Paté FB

0,250 kg Cognac, ægte

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

10.85 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

COGNAC PATE

Opskriftnr: 33-0046

Fremstilling
Snitter og kød koges mørt og hakkes igennem 5 mm hulskiven.

Leveren udvandes og hakkes igennem 5 mm hulskiven.

Det kogte kød og snitter fyldes i lynhakkeren og lynes tørst nogle omgange.

Krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe iblandes.

Til sidst tilsættes det hakkede lever og cognac.

Der lynes til ønskede finhed er opnået.

Bagning
Patemassen fyldes i Flexi-box Laval (DK98202) og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Efter afkøling pyntes patéen med passende garniture og sky.

Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg på div. brødtyper.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 8% af det færdige produkt.
Svinekød 51%, svinelever 30%, suppe (afkog fra kød og fedt), svinekødssnitter, cognac 3%, salt, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (løg, muskat, merian), kartoffelstivelse, hydrolyseret vegetabilsk protein, ærtefibre, konserveringsmiddel (E 250).