Ingredienser

3,800 kg Svinebov u/snitte

2,800 kg Oksekød (18-20% fedt)

1,800 kg Snitter u/svær

1,600 kg Isvand

0,180 kg Superbinder Rød

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,060 kg Bockwurst

10.44 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

BOCKWURST

Opskriftnr: 27-0205

Fremstilling
Svinebov, snitter og oksekød hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Oksekødet lynes tørt nogle omgange, hvorefter Superbinder rød, saltet og 1/3 af isvandet tilsættes.

Det lynes til en bindefars.

De hakkede snitter og 1/3 af isvandet tilsættes og lynes fint ud.

Til sidst tilsættes det hakkede svinebovkød, Bockwurst og det resterende isvand.

Der lynes til ønskede finhed er opnået.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Svinetarme 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 45°c i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 39%, oksekød 29%, svinekødssnitter, vand, salt, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), dextrose, krydderier (peber, ingefær, muskatblomme, chili, persille, kommen, fenikel, tomat), maltodextrin, hydrolyseret vegetabilsk protein, krydderiekstrakter, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.