Ingredienser

4,500 kg Oksekød (8-10% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

1,500 kg Rygspæk u/svær

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,200 kg Rowu®GDL til Westfalenlob

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,050 kg Romglut, Flydende (I43550)

0,050 kg Sennep, Gul, Hel

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.736 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

DANNEBROG SPEGEPØLSE

Opskriftnr: 13-0160

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med Rowu GDL til Westfalenlob, Rolactin og Rowu-Ferm Westfalenlob ned til 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet, Romglut og Sennepskorn tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C

Stopning
Farsen stoppes straks i røgbar tarm kaliber 60.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til l00 g færdigvare er anvendt: Svinekød 57 g, oksekød 51 g, spæk 5 g, salt, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, krydderier (SENNEPSFRØ, peber, koriander, ingefær), dextrose, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), vand, krydderiekstrakter, original Jamaica rom, stabilisatorer (E 413, E 414), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).