Ingredienser

4,500 kg Svinekød (8-10% fedt)

4,000 kg Oksekød (8-10% fedt)

1,500 kg Rygspæk u/svær

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,200 kg Rowu®GDL til Zervelatpølse (G63960)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,020 kg Hvidløg, Granuleret. (E0800)

0,010 kg Koriander, Pulver (E1910)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.666 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEPØLSE MED HVIDLØG OG KORIANDER

Opskriftnr: 13-0159

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med Rowu GDL til Zervelatpølse, Rolactin og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet, Granuleret hvidløg og Koriander tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i røgbar tarm kaliber 60.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til l00 g færdigvare er anvendt:Svinekød 65 g, oksekød 46 g, spæk 4 g, salt, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, krydderier (hvidløg, koriander, peber, ingefær), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300), rom, starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).