Ingredienser

4,000 kg Skinke, hel m/ben (18% fedt)

0,120 kg Tirolese

0,080 kg Nitritsalt (DK40011)

0,080 kg Rå Schinkat R

4.28 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

TYROLER SKINKE

Opskriftnr: 59-0014

Fremstilling
Skinken udbenes og inderlåret fraskæres, således at man har et plant kødstykke.

Skinken gnides grundigt med krydderiblanding, Rå Schinkat R og nitritsaltet.

Modning/rygning
Skinken lægges på køl i 5 dage, hvor man vender og gnider kødet hver 2. dag.

Kød og krydderi vakummeres og lægges på køl i 7 dage, hvor man vender kødet hver 2. dag.

Skinken modner herefter 7 dage, afvaskes i koldt vand, hvorefter den koldryges indtil ønsket smag og farve.

Kan evt. eftermodnes til ønsket fasthed.

Serveringsforslag
Kødet skæres i tynde skiver på pålægsmaskine og anvendes i burgerbolle eller som forret med honningmelon.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 30% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Skinkekød 134 g, salt, krydderier (peber, allehånde, enebær, koriander, hvidløg, kanel, basilikum, merian, oregano), hydrolyseret vegetabilsk protein, dextrose, smagsforstærker (E 621), antioxidant (E 301), konserveringsmidler (E 252, E 250).