Ingredienser

3,300 kg Bugstrimler u/svær

2,000 kg Varm suppe

1,700 kg Hjortekød (3-6% fedt)

1,500 kg Hjortelever

1,500 kg Svinelever, afpudset

0,400 kg Ardenner Paté FB

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

10.6 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

VILDTPATE

Opskriftnr: 33-0140

Fremstilling
Bugstrimler og hjortekød koges mørt.

Svine- og hjorteleveren vandes ud, og hakkes på 3 mm skiven.

Det kogte kød/bugstrimler hakkes på 3 mm skiven og blandes med Pate, Ardenner FB, alt saltet samt den varme suppe, som tilsættes gradvist.

Når en god emulsion er opnået, tilsættes den hakkede lever og der blandes til det er jævnt fordelt i massen.

Bagning
Patemassen fyldes i pateforme og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 10% af det færdige produkt.
Svinefedt 36%, suppe (afkog fra kød og fedt), hjortekød 18%, hjortelever 16%, svinelever 16%, salt, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (løg, muskat, merian), kartoffelstivelse, hydrolyseret vegetabilsk protein, ærtefibre, konserveringsmiddel (E 250).