Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Brystflæsk u/ben og svær

2,000 kg Isvand

2,000 kg Snitter u/svær

0,200 kg Debreziner, Zigeunersalami, Paprikapølse, Kabanossy

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,080 kg Paprikasnips Grøn, 2-3 mm.

0,080 kg Paprikasnips, Rød 2-3 mm.

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

10.63 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV CHORIZO GRILLER

Opskriftnr: 27-0367

Fremstilling
Svinekød (8-14%) og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl. Brystflæsket hakkes igennem 8 mm hulskive.

Svinekødet (8-14%) kommes op i lynhakkeren og lynes tørt et par omgange, hvorefter salt, Lynprofi FC 7 samt 3/4 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet til en bindefars tilsættes de hakkede snitter, Debreziner, Zigeunersalami, Paprikapølse, Kabanossy og det resterende isvand. Lynes til en god emulsion er opnået.

Det hakkede brystflæsk og rød og grøn paprikasnips mixes til sidst i, så det bliver jævnt fordelt i farsen. Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Svinetarme kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 45°C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt. 
Svinekød 70%, vand, svinekødssnitter 11%, salt, krydderier (paprika, peber, chili, kommen, koriander, hvidløg), tørret peberfrugt, hydrolyseret vegetabilsk protein, dextrose, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 330, E 301), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.