Ingredienser

4,000 kg Snitter u/svær

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Isvand

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Krydderblanding til Wierner/frankfurter Rød

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,050 kg Ramsløg, Skåret

0,030 kg Profrisk EU

10.45 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER MED RAMSLØG

Opskriftnr: 27-0400

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Svinekød kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet og 3/4 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og det resterende isvand.

Krydderiblanding til Wiener/Frankfurter, rød, Ramsløg og Profrisk EU tilsættes ved de sidste par omgange og der lynes/mixes til det er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i svinetarme kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 51%, svinekødssnitter 31%, vand, salt, krydderier (chili, muskat, koriander), ramsløg, dextrose, stabilisator (E 451), antioxidant (E 330, 301, E 331, E 316, E 300), smagsforstærker (E 621), krydderiekstrakter, konserveringsmidler (E 262, E 250).  I naturtarm.