
Ingredienser
4,000 kg Grisekød (8-14% fedt)
4,000 kg Snitter u/svær
2,000 kg Isvand
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Krydderiblanding til Wiener/Frankfurter, rød
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)
0,050 kg Ramsløg, Skåret
0,030 kg Profrisk EU
10.45 kg
Læg varer i kurv
FRANKFURTER MED RAMSLØG
Opskriftnr: 27-0400
Fremstilling
Grisekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Grisekød kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet og 3/4 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og det resterende isvand.
Krydderiblanding til Wiener/Frankfurter, rød, Ramsløg og Profrisk EU tilsættes ved de sidste par omgange og der lynes/mixes til det er jævnt fordelt i farsen.
Sluttemperatur 12-14°C.
Stopning
Farsen stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 51%, grisekødssnitter 31%, vand, salt, krydderier (chili, muskat, koriander), ramsløg, dextrose, stabilisator (E 451), antioxidant (E 330, 301, E 331, E 316, E 300), smagsforstærker (E 621), krydderiekstrakter, konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.