
Ingredienser
4,000 kg Brystflæsk u/ben og svær
4,000 kg Svinekød (18-20% fedt)
2,000 kg Isvand
0,200 kg Bondemandens Leverpølse m/ristede løg
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)
0,100 kg Nitritsalt (DK40011)
0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)
0,030 kg Profrisk EU
10.5 kg
Læg varer i kurv
GROV GRILLPØLSE MED LØG OG MERIAN
Opskriftnr: 27-0276
Fremstilling
Svinekød hakkes igennem 3 mm hulskiven.
Brystflæsk hakkes igennem 13 mm hulskiven.
Svinekødet lynes tørt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet, samt 3/4 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet til en bindefars tilsættes det hakkede brystflæsk, Leverpølse, Bondemandens m/ristede Løg, Profrisk EU samt det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.
Sluttemperatur 12-14°C.
Stopning
Farsen stoppes i Lammetarme kal. 22/24 (DK99033).
Tørring
Ved 50°C ca. 20 min
Rygning
Ved 70°C ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt:
Svinekød 82%, vand, salt, krydderier (merian, peber, ingefær), toastløg, hydrolyseret vegetabilsk protein, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 301, E 330, E 331, E 316, E 300), krydderiekstrakter, konserveringsmidler (E 262, E 250).