Ingredienser

7,000 kg Grisekød (16-18% fedt)

3,000 kg Grisekød (8-10% fedt)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu®GDL til Westfalenlob

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,020 kg Fortex®Flydende Hvidløg (I42050)

0,006 kg BESSASTART® Starterkulturen (M8920)

10.626 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

WESTFALSK SPEGEPØLSE, GROV HAKKET

Opskriftnr: 11-0003

Fremstilling
Det fede grisekød (16-18%) skæres i mindre stykker og sættes på køl.

Det godt kølede magre grisekød (8-10%) køres igennem 3 mm hulskiven og blandes med alt saltet.

Herefter blandes det godt med det fede grisekød.

Herefter tilsættes Rowu GDL Til Westfalenlob, Fortex, flydende Hvidløg, Rolactin og BESSASTART® Starterkulturen og det hele blandes igen godt.

Til sidst køres det hele igennem 8 mm hulskiven.

Stopning
Farsen stoppes straks i røgbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvarer er anvendt:
Grisekød 114 g, salt, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, LAKTOSE, krydderier (peber, koriander, ingefær), smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), glucosesirup, krydderiekstrakter, fortykningsmidler (E 415, E 412), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top