Ingredienser

3,200 kg Snitter u/svær

3,200 kg Svinekød (16-18% fedt)

2,500 kg Oksekød (16-18% fedt)

2,100 kg Isvand

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,600 kg Gorgonzola, mild

0,600 kg Hasselnødder

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Profrisk EU

13.18 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

HASSELNØDDEPØLSE MED GORGONZOLA

Opskriftnr: 020-270193

Fremstilling
Snitter, okse- og svinekødet hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Oksekødet lynes tørt nogle omgange sammen med nitritsaltet og ½ af isvandet.

Derefter tilsættes Frankfurterblanding FB nr. 563, gorgonzolaen, svinekødet og resten af isvandet.

Der køres til en god emulsion er opnået.

De hakkede snitter tilsættes og køres til ønskede finhed.

Hasselnødderne og Profrisk EU køres med de sidste omgange.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen fyldes i lammetarme kal. 22/24 (DK99033).

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 31%, svinekødssnitter, oksekød 21%, vand, GORGONZOLA 5%, HASSELNØDDER 5%, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, MÆLKEPROTEIN, salt, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidanter (E 316, E 331, E 300), konserveringsmidler (E, 262, E 250). I naturtarm. Røget og kogt.

Dessinnr

I33880: Frankfurterblanding FB nr. 563 Dessinnr. 112007

DK40011: Nitritsalt Dessinnr. 112661

I41360: Profrisk EU Dessinnr. 112377

Go to Top