Ingredienser

3,300 kg Afsværede snitter/bugstrimler

1,700 kg Hjortekød (3-6% fedt)

1,700 kg Varm suppe

1,650 kg Hjortelever

1,650 kg Svinelever, afpudset

0,400 kg Ardenner Paté FB

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

10.6 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

VILDTPATE

Opskriftnr: 33-0041

Fremstilling
Snitter og kød koges mørt.

Leveren vandes ud, og hakkes på 3 mm skiven.

Det kogte kød/snitter hakkes på 5 mm skiven.

Krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe iblandes.

Til sidst det hakkede lever.

Bagning
Patemassen fyldes i pateforme og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Efter afkøling pyntes pateen med passende garnitureog sky f.eks.: Patesky tilsat lidt madkulør, minimajs, sorte oliven og kaperskirsebær.

Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg på diverse brødtyper.

Ingredienser:
Svinefedt, hjortekød 16%, hjortelever 16%, svinelever 16%, suppe (afkog fra kød og fedt), salt, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (løg, muskat, merian), kartoffelstivelse, hydrolyseret vegetabilsk protein, ærtefibre, konserveringsmiddel (E 250). Bagt.

Sky
Vand, gelatine, salt, sukker, hydrolyseret vegetabilsk protein.