Ingredienser

7,600 kg Kalkunkød (8-10% fedt)

2,500 kg Bacon i tern u/brusk, u/svær

2,400 kg Isvand

0,180 kg Superbinder Rød

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,060 kg Pålægspølse Aufschnitt

12.94 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KALKUNPØLSE MED BACON

Opskriftnr: 22-0037

Fremstilling
Kalkunsmåkødet hakkes igennem 3 mm hulskiven.1/3 af det hakkede småkød kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Superbinder rød tilsættes sammen med ca. 4/5 af isvandet og alt saltet.

Når dette er lynet fint ud tilsættes det resterende kalkunkød, alle krydderierne og derefter det resterende isvand.

Baconternenen iblandes og lynes ned til 3-5 mm.

Farsen køres til en sluttemperatur på 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 0% af det færdige produkt.
Kalkunkød 59%, svinebacon 19%, vand, salt, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), dextrose, krydderier (peber, muskat, ingefær, SENNEP, persille, koriander, fenikel), maltodextrin, hydrolyseret vegetabilsk protein, citronskal, krydderiekstrakt, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250).