Ingredienser

5,000 kg Oksekød (8-10% fedt)

3,500 kg Svinekød (16-18% fedt)

1,500 kg Kartofler (kogte/kolde)

1,500 kg Spæk u/svær

0,300 kg RFB Spegepølse m/hvidløg (I07760)

0,250 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,020 kg Hvidløg, Granuleret. (E0800)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

12.176 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KARTOFFELSPEGEPØLSE

Opskriftnr: 13-0051

Fremstilling
Det frosne oksekød lynes sammen med RFB Spegepølse m/hvidløg og Rowu-Ferm Westfalenlob ned til 3-4 mm.

Derefter kommes det frosne svinekød, de kolde kogte kartofler og spæk sammen med alt saltet, hvorefter det hele lynes ned til 2-4 mm.

Sluttemperatur 0°C.

Stopning
Stoppes straks i Oskuda Textil, kal. 60/40, blå/hvid tern (T76048).

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt:Oksekød 50 g, svinekød 41 g, kartofler 15 g, spæk 9 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, hvidløg, chili, ingefær), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).