
Ingredienser
8,000 kg Oksekød (18-20% fedt)
2,000 kg Isvand
0,200 kg Dekora®Gyros
0,100 kg Nitritsalt (DK40011)
0,080 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)
0,070 kg Profihvid FC 7
0,040 kg Paprikasnips Grøn, 2-3 mm.
0,040 kg Paprikasnips, Rød 2-3 mm.
10.53 kg
Læg varer i kurv
GROV OKSEGRILLPØLSE - GYROS KRYDRET
Opskriftnr: 27-0349
Fremstilling
Oksekødet (18-20% fedt) hakkes igennem 5 mm hulskiven.
Halvdelen af oksekødet lynes tørt nogle omgange, hvorefter Profihvid FC 7, alt saltet, samt 3/4 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet til en bindefars tilsættes det resterende oksekød, Dekora Gyros, Paprikasnips, rød og grøn, 3 mm og det resterende isvand.
Der mixes til en god emulsion er opnået.
Sluttemperatur 12-14°C.
Stopning
Farsen stoppes i lammetarme kal. 22/24 (DK99033) eller anden ønsket tarm.
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Oksekød 82%, vand, salt, krydderier (persille, oregano, paprika, koriander, løg, ingefær, SELLERI, hvidløg), salt, hydrolyseret vegetabilsk protein, dextrose, paprikafrugt, stabilisator (E 451), antioxidant (E 330), konserveringsmiddel (E 250).