Ingredienser

10,000 kg Skinkekød u/fedt, sener og svær

3,450 kg Koldt vand

1,000 kg Is

0,180 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,170 kg Schinkat®500

0,150 kg Nitritsalt (DK40011)

14.95 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KOGT SKINKEPØLSE

Opskriftnr: 22-0078

Fremstilling
Det afpudsede skinkekød hakkes gennem 13 mm skiven og kommes i tumbleren sammen med salt, Schinkat 500 DK, og alt is og vand.

Massen tumbles 1,5 time under vakuum.

Stopning
Massen stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber og henstår i 12 timer ved 5°C.

Kogning
Pølsen koges ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C er opnået.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Serveringsforslag
Pølsen anvendes som pålæg og som fyld til hjemmelavede burgerboller og pizza.

Ingredienser:
Skinkekød 67%, vand, salt, stabilisatorer (E 451), fortykningsmiddel (E 407a), maltodextrin, dextrose,hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 301), konserveringsmiddel (E 250).