Ingredienser

5,800 kg Svinekød (8-10% fedt)

3,800 kg Snitter u/svær

2,400 kg Isvand

1,000 kg Oksekød (8-10% fedt)

0,130 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,130 kg Lyoner

0,130 kg Nitritsalt (DK40011)

0,090 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

13.48 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KØDPØLSE

Opskriftnr: 21-0068

Fremstilling
Svinekød, oksekød, spæk og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl.

Svine- og oksekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC7 tilsættes sammen med ca. 3/4 af isvandet og alt saltet.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og det hakkede spæk, Lyoner og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 0% af det færdige produkt.
Svinekød 54%, vand, svinekødssnitter 17%, oksekød 7%, salt, krydderier (peber, ingefær, koriander, muskat, chili, paprika), dextrose, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 330, E 301), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).