
Ingredienser
3,000 kg Grisekød (8-14% fedt)
2,500 kg Snitter u/svær
2,000 kg Isvand
1,000 kg Bacon i tern u/brusk, u/svær
0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563
0,500 kg Forårsløg
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
9.95 kg
Læg varer i kurv
FASTELAVNS GRILLPØLSE
Opskriftnr: 27-0351
Fremstilling
Grisekød, snitter og bacon hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Grisekødet kommes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet og 2/3 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og 1/3 isvand.
Der lynes til en temperatur på 2-4°C.
Frankfurterblanding FB nr. 563 og det resterende isvand tilsættes og der lynes til en sluttemperatur på 12-14°C.
Bacon og fint snittede forårsløg æltes i til sidst til en homogen masse er opnået.
Stopning
Stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 40%, grisekødssnitter 19%, vand, bacon 11%, forårsløg, salt, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, VALLEPULVER, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.