Ingredienser

4,500 kg Oksekød (8-10% fedt)

3,500 kg Svinekød (10-12% fedt)

2,000 kg Spæk u/svær

0,300 kg Mjød

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,150 kg Rowu GDL til Peberbidder

0,100 kg Dextrose

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Ramsløg, Skåret

10.88 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

VIKINGE SALAMI

Opskriftnr: 13-0131

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød (÷10°C) lynes sammen med Rowu GDL til Peberbidder og dextrose ned til 3-4 mm. Det frosne spæk (-18°C) tilsættes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Salt, mjød og ramsløg tilsættes ved de sidste omgange. Sluttemperatur 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 60/50, m/bundsøm (T87003).

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt:Oksekød 50 g, svinekød 49 g, spæk 12 g, mjød 3 g, salt 3 g, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, krydderier (peber, ingefær, koriander, SENNEP), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330, E 316), ramsløg, konserveringsmiddel (E 250).