Ingredienser

10,000 kg Kalvetykkam

5,000 kg Varm suppe

0,630 kg Sylteklar m/smag

0,400 kg Løg i ringe og skiver, Tørrede.

0,150 kg Persille, Skåret 2-5 mm.

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,020 kg Peber, Hvid, Pulver (E0505)

16.3 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KALVESYLTE

Opskriftnr: 34-0009

Fremstilling
Kalvekødet skæres i mindre stykker og forsaltes natten over med nitritsalt.

Det letsaltede kalvekød koges ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C (anvend 6,5 l vand).

Kødet skæres i passende ternstørrelse (evt. på lynhakkreren) og blandes med peber, løg og persille.

Suppen sies og bringes i kog.

Sylteklar m/smag tilsættes under omrøring.

Kødet fyldes i forme, hvorefter suppeblandingen fordeles over den grove del.

Det kogte kød og suppen blandes og hældes i forme.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg med sennep og rødbeder på diverse brødtyper.

Ingredienser:
Er beregnet på det råprodukt.
Kalvekød 67 g, suppe (afkog fra kødet), krydderier 3 g (løg, persille, peber), gelatine (svine) 2 g, salt, sukker, dextrose, konserveringsmiddel (E 262, E 250), hydrolyseret vegetabilsk protein, krydderiekstrakter, antioxidant (E 330).