Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

3,500 kg Oksekød (8-10% fedt)

2,500 kg Spæk u/svær

0,300 kg RFB Spegepølse m/hvidløg (I07760)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Chili, Frø Knust

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.736 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

CHILISPEGEPØLSE

Opskriftnr: 13-0091

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød (-10°C) lynes sammen med RFB Spegepølse m/hvidløg og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk (-18°C) iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet og Chili, knust, hot tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm Faser I Rød, Kal. 55/40 Chili Spegepølse eller anden valgfri røgbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 57 g, oksekød 40 g, spæk 11 g, salt 3,7 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (chili 1,1 g, peber, koriander, ingefær, hvidløg), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).