Ingredienser

7,000 kg Brystflæsk u/ben og svær

3,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,150 kg Rowu®GDL til Peberbidder

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,100 kg Rolactin (I42220)

10.55 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

PEBERBIDDER

Opskriftnr: 13-0008

Fremstilling
Det godt gennemkølede kød blandes med krydderierne og Rolactin, derefter alt saltet.

Det hele blandes godt igennem, køres nu igennem 3 mm hulskiven; eller råvarerne skalfryses og kommes op i lynhakkeren, blandes med alle hjælpestofferne og lynes indtil den ønskede findeling.

Salt tilsættes til sidst.

Sluttemperatur 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Lammetarme kal. 18/20 (DK99034)

Modning
Modnes 24 timer i kølerum eller forkølerum.

Rygning
Ryges natten over ved max. 20°C, med savsmuld og Rød Røg, eller til den ønskede farve er opnået.

Tilberedning
Pølsen nydes kold.

Serveringsforslag
Peberbidder kan spises for sig selv a la sund slik.

OBS
Betegnelsen Peberbidder er et af India Gewürzwerk beskyttet navn. Alle kunder, som fremstiller Peberbidder efter foranstående recept og med anvendelse af de nævnte hjælpestoffer kan frit anvende navnet. Dog kun så længe de nævnte India hjælpestoffer anvendes.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinebryst 80 g, svinekød 34 g, salt 3,4 g, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, ingefær, koriander, SENNEP), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300, E 330, E 316), konserveringsmiddel (E 250).