Ingredienser

6,500 kg Grisekød (18-20% fedt)

2,500 kg Isvand

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Profrisk EU

9.98 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER

Opskriftnr: 27-0332

Fremstilling
Grisekød hakkes igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Ca. halvdelen af grisekødet kommes op i lynhakkeren og der lynes tørt nogle omgange hvorefter saltet, Frankfurterblanding FB nr. 563 og 3/4 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes det resterende grisekød og isvand, samt Profrisk EU.

Der lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 71%, vand, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, salt, VALLEPULVER, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidanter (E 316, E 331, E 300), konserveringsmidler (E 250, E 262). I naturtarm.

Go to Top