Ingredienser

5,000 kg Svinekød (8-12% fedt)

3,000 kg Snitter u/svær

2,000 kg Isvand

0,850 kg Wienerpølse FB uden mel og mælk

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

10.95 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

WIENERPØLSE UDEN MEL OG MÆLK

Opskriftnr: 27-0340

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Svinekødet fyldes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt og 1/3 af isvandet tilsættes.

Når det er lynet fint ud tilsættes Wienerpølse FB uden mel og mælk og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

Til sidst tilsættes de hakkede snitter og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Lammetarme kal.18/20 (DK99034) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 45°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 62%, svinekødssnitter, vand, salt, kartoffelstivelse, dextrose, kartoffelpulver, krydderier (peber, løg, paprika, muskat, kardemomme), stabilisatorer (E 451, E 407a), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.