Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

2,500 kg Afsværede snitter/bugstrimler

2,500 kg Svinelever, afpudset

0,600 kg Varm suppe

0,400 kg Ardenner Paté FB

0,400 kg Fløde

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Peber, Grøn, Hel

10.63 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

PATE MED GRØN PEBER

Opskriftnr: 33-0136

Fremstilling
Svinekød og snitter koges mørt.

Leveren udvandes og hakkes på 5 mm hulskiven.

Det kogte kød og snitter hakkes ligeledes på 5 mm hulskiven.

Krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe og fløde iblandes sammen med det hakkede lever.

Peber, grøn, hel håndrøres til sidst ind i massen.

Bagning
Patemassen fyldes i pateforme og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Efter afkøling pyntes pateen med passende garniture og sky.

Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg på div. brødtyper.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 8% af det færdige produkt.
Svinekød 51%, svinelever 26%, svinekødssnitter, suppe (afkog fra kød og fedt), FLØDE, salt, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (grøn peber, løg, muskat, merian), kartoffelstivelse, hydrolyseret vegetabilsk protein, ærtefibre, konserveringsmiddel (E 250).