Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

2,500 kg Afsværede snitter/bugstrimler

2,500 kg Svinelever, afpudset

1,000 kg Varm suppe

0,400 kg Ardenner Paté FB

0,130 kg Valnødder, hakkede

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

10.73 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

VALNØDDE PATE

Opskriftnr: 33-0008

Fremstilling
Snitter og kød koges mørt.

Leveren vandes ud, og hakkes på 5 mm skiven.

Det kogte kød/snitter hakkes på 5 mm skiven.

Krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe iblandes.

Til sidst det hakkede lever.

Valnødderne tilsættes forsigtigt.

Patemassen fyldes i Flexi-box "Laval" (DK98202) og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Efter afkøling pyntes pateen med passende garniture og sky f.eks.: patesky, syltede appelsinskiver, syltet kirsebær med stilk og dild.

Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg på diverse brødtyper.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 8% af det færdige produkt.
Svinekød 50%, svinelever 25%, svinefedt, suppe (afkog fra kød/fedt), salt, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), VALNØDDER 1,3 g, dextrose, krydderier (løg, muskat, merian),kartoffelstivelse, hydrolyseret vegetabilsk protein, ærtefibre, konserveringsmiddel (E 250).

Sky
Vand, gelatine, salt, sukker, hydrolyseret vegetabilsk protein.