Ingredienser

7,000 kg Svinekød (8-10% fedt), skalfrosset (10 x 10 cm)

3,000 kg Brystflæsk, skalfrosset (10x10 cm)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Debreziner, Zigeunersalami, Paprikapølse, Kabanossy

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,100 kg Rowu GDL u/krydderier

0,080 kg Dextrose

0,080 kg Paprika, Rosen

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.666 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV CHORIZO

Opskriftnr: 11-0030

Fremstilling
Det skalfrosne kød og spæk blandes godt sammen med alle øvrige ingredienser.

Herefter hakkes det igennem 8 mm hulskiven.

Håndæltes til en god binding er opnået.

Stopning
Farsen fyldes straks i Hukki, kal. 105/63 m/snor Hammelkappe.

Farsen kan ligeledes stoppes i svinetarme og afbindes i ringe.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%. Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinekød 114 g, salt 3,4 g, krydderier (paprika, peber, chili, kommen, koriander, hvidløg), hydrolyseret vegetabilsk protein, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, dextrose, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).