
Ingredienser
5,000 kg Grisekød (8-14% fedt)
3,000 kg Oksekød (8-10% fedt)
2,000 kg Spæk u/svær
0,500 kg Peanuts, saltede
0,300 kg RFB Italiensk Spegepølse (I96090)
0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,006 kg BESSASTART® Starterkulturen (M8920)
11.106 kg
Læg varer i kurv
SPEGEPØLSEKRANS MED PEANUTS
Opskriftnr: 13-0177
FremstillingDet frosne okse- og grisekød lynes sammen med RFB Italiensk Spegepølse og BESSASTART® Starterkulturen ned til 2-4 mm.
Det frosne spæk iblandes, og det hele lynes ned til 2-3 mm. Saltet tilsættes ved de sidste omgange.
Sluttemperatur 0°C.
Stopning
Farsen formes til små kranse og peanuts kommes på toppen.De lægges herefter på en rist.
Modning/rygning
Dag 1: Modning ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til vægt lige efter stopning, er de klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt. Til 100 g færdigvare er anvendt: Grisekød 68 g, oksekød 33 g, spæk 9 g, PEANUTS 5 g, salt, krydderier (paprika, peber, hvidløg), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforstærker (E 621), starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).