Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

3,000 kg Oksekød (8-10% fedt)

3,000 kg Spæk u/svær

0,400 kg Mandler, hele, smuttede

0,400 kg Rosiner

0,300 kg RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

11.436 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEPØLSE M/MANDLER OG ROSINER

Opskriftnr: 13-0079

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg og Rowu Ferm Westfalenlob ned til 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes, og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet tilsættes ved de sidste omgange sammen med mandler og rosiner.

Sluttemperatur 0°C.

Stopning
Oskuda Textil kal. 50/30 Julemænd på snor (JT77006).

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt:Svinekød 53 g, oksekød 32 g, spæk 21 g, MANDLER 4,2 g, rosiner 4,2 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingefær), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).