
Ingredienser
3,500 kg Snitter u/svær
3,000 kg Svinekød (8-10% fedt)
2,500 kg Isvand
0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563
0,100 kg Nitritsalt (DK40011)
9.95 kg
Læg varer i kurv
FRANKFURTER
Opskriftnr: 27-0165
Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Svinekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet og 1/3 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og 1/3 isvand.
Der lynes til en temperatur på 2-4°C.
Til sidst tilsættes Frankfurterblanding FB nr. 563 og det resterende isvand.
Sluttemperatur 12-14°C.
Ønskes pølsen mere grov, tages lidt af svinekødet og snitterne fra og køres i sammen med den sidste 1/3 isvand.
Stopning
Stoppes i svinetarme 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min. (tid og temperatur er vejledende)
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået. (tid og temperatur er vejledende)
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 41%, svinekødssnitter 30%, vand, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, salt, MÆLKEPROTEIN, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.