Ingredienser

3,500 kg Snitter u/svær

3,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

2,500 kg Isvand

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

9.95 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER

Opskriftnr: 27-0165

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Svinekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet og 1/3 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og 1/3 isvand.

Der lynes til en temperatur på 2-4°C.

Til sidst tilsættes Frankfurterblanding FB nr. 563 og det resterende isvand.

Sluttemperatur 12-14°C.

Ønskes pølsen mere grov, tages lidt af svinekødet og snitterne fra og køres i sammen med den sidste 1/3 isvand.

Stopning
Stoppes i svinetarme 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min. (tid og temperatur er vejledende)

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået. (tid og temperatur er vejledende)

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 41%, svinekødssnitter 30%, vand, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, salt, MÆLKEPROTEIN, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.