Ingredienser

4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Spæk u/svær

0,300 kg RFB Spegepølse m/hvidløg (I07760)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Hvidløg, Granuleret. (E0800)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.666 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEPØLSE MED HVIDLØG

Opskriftnr: 13-0165

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød (÷10°C) lynes sammen med RFB Spegepølse m/hvidløg og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 2-4 mm. Det frosne spæk (÷18°C) iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet og Hvidløg granuleret tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 Hvidløgs Spegepølse eller anden valgfri røgbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 57 g, oksekød 46 g, spæk 12 g, salt 3,8 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (hvidløg, peber, koriander, chili, ingefær), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).