Ingredienser

4,000 kg Svinebov (10% fedt)

3,000 kg Brystflæsk u/ben og svær

2,000 kg Snitter u/svær

1,000 kg Isvand

0,280 kg Sønderjysk Kålpølse FB

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

10.38 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KRYDDERGRILLER

Opskriftnr: 27-0271

Fremstilling
Svinebov og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Brystflæsk hakkes igennem 13 mm hulskiven.

Det hakkede svinebov kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet, Sønderjysk Kålpølse FB og 2/3 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

Det hakkede brystflæsk tilsættes og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Svinetarme 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 45°C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 62%, svinebryst 31%, vand, salt, krydderier (løg, peber, chili, kommen, allehånde, nellike), dextrose, stabilisator (E 451), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.