Ingredienser

10,500 kg Svinekød (15-18% fedt)

4,230 kg Bovsnitter u/svær

4,230 kg Isvand

0,280 kg Dekora®Tomat/Hvidløg/Oregano

0,180 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,180 kg Nitritsalt (DK40011)

0,130 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,100 kg Lyoner

0,100 kg Profrisk EU

19.93 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KØDPØLSE MED TOMAT/HVIDLØG/OREGANO

Opskriftnr: 23-0041

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl.

Svinekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC7 tilsættes sammen med ca. 3/4 af isvandet og alt saltet.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, Lyoner, Profrisk EU og derefter det resterende isvand.

Det hele lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.

Til slut æltes Dekora Tomat/hvidløg/oregano i, så det bliver jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 14-16°C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 0% af det færdige produkt.
Svinekød 62%, vand, svinebovsnitter 12%, tomat 2%, krydderier (hvidløg 2%, oregano, SENNEP, peber, ingefær, koriander, muskat, chili, paprika) salt, dextrose, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 300, E 316, E 301 E 330, E 331), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250, E 262).