
Ingredienser
4,000 kg Oksekød (8-12% fedt)
4,000 kg Svinekød (8-12% fedt)
2,000 kg Kartofler (kogte/kolde)
0,300 kg RFB Spegepølse m/hvidløg (I07760)
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)
0,100 kg Nitritsalt (DK40011)
0,020 kg Hvidløg, Granuleret. (E0800)
0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)
10.656 kg
Læg varer i kurv
KARTOFFELSPEGEPØLSE
Opskriftnr: 13-0194
FremstillingDet frosne oksekød lynes sammen med RFB Spegepølse m/hvidløg og Rowu Ferm Westfalenlob ned til 3-4 mm.
Det frosne svinekød og de kogte kartofler tilsættes sammen med alt saltet og Hvidløg, granuleret hvorefter det hele lynes ned til 2-4 mm.
Sluttemperatur ca. 0°C.
Stopning
Farsen stoppes i Dantarm Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 Kartoffel Spegepølse (T49008).
Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Ingredienser pr. 100 g af færdigvaren:Oksekød 46 g, svinekød 46 g, kartofler 23 g, salt, dextrose, syre (E 575), krydderier (hvidløg, peber, koriander, chili, ingefær), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250). TØRRET OG RØGET.