
Ingredienser
4,000 kg Brystflæsk u/svær og ben
4,000 kg Grisekød (18-20% fedt)
2,000 kg Isvand
0,200 kg Dekora®Marilet Jack W
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)
0,040 kg Tomatsnips 9 mm.
0,030 kg Profrisk EU
0,020 kg Persille, Skåret 2-5 mm.
10.56 kg
Læg varer i kurv
GROV GRILLPØLSE MED WHISKY
Opskriftnr: 27-0262
Ingredienser:
Grisekød (18-20%) hakkes igennem 3 mm hulskiven.
Brystflæsk hakkes igennem 13 mm hulskiven.
Grisekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet, samt 3/4 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet til en bindefars tilsættes brystflæsk, Profrisk EU, Dekora Marilet Jack W og det resterende isvand.
Lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.
Tomatsnips og Persille, skåret tilsættes ved de sidste par omgange.
Sluttemperatur 12-14°C.
Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 30 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt:
Grisekød 81%, vand, salt, marinade (rapsolie (delvis hærdet), krydderier (paprika, røget koriander, chili, peber, hvidløg, løg, gurkemeje), salt, sukker, whisky, krydderiekstrakt), dextrose, stabilisator (E 451), tomat, perille, antioxidanter (E 330, E 301, E 331, E 316, E 300), krydderiekstrakter, konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.